23 Ekim 2007 Salı

EFSANELER DAĞI YOK OLACAK

Çevre Bakanlığı da olur verdi. "Zarar yok" dedi ve siyanürlü altın için yola devam.
11 firmanın, 37 ayrı noktada altın madeni bulmak için sondaj çalışması yaptığı Kaz Dağları'ndaki faaliyetlere Çevre ve Orman Bakanlığı heyeti de ''olur'' verdi. Bölge halkı ve sivil toplum örgütlerinin "doğa katlediliyor" tepkileri üzerine bölgeye giden bakanlık heyeti, "altın madeni arama izni ile faaliyet gösteren şirketlerin çevreye zarar vermediği"ni açıkladı. Bugüne kadar Kaz Dağları'nda altın aramak için 892 bin 575 metrekarelik bölgeyi kapsayan 150 ayrı izin verildi. Heyet, yapılan ilk incelemeler sonucu Kaz Dağları'ndaki su kaynaklarında arama faaliyetleri sonucu oluşan bir kirliliğe de rastlanmadığını bildirdi. Heyetten gelen bilgilere göre firmalar fazladan ağaç kesimi de yapmadı.
Milli Park yapmaya yanaşmıyorlar
Çevre ve Orman Bakanlığı, Kaz Dağları'nın tamamının milli park olması önerisine sıcak bakmıyor. Bakanlık yetkililerine göre milli park olması gereken alan zaten ilan edilmiş durumda. Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı da çalışmaları hararetle savunuyor.
Türkiye'nin doğa cenneti
Çanakkale il merkezine, 90 kilometre uzaklıkta olan Kaz Dağları, zengin bitki örtüsü, bol oksijenli havası, ormanları, akarsuları, antik ve tarihi özellikleriyle Türkiye'nin en önemli doğal alanları arasında bulunuyor. Kaz Dağları'nın Edremit Körfezi'ne bakan ve 1993'te Milli Park ilan edilen 21 bin 300 hektarlık bölümü içinde, dokuz adet güçlü dere yatağı bulunuyor.
18 Ekim 2007 İnternethaber.com

Hiç yorum yok: