18 Ocak 2010 Pazartesi

Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant' a Yapılan Çirkin Saldırıyı Protesto Ediyoruz. Bize Katılmanız Dileğiyle.

19.01.2010
İad.Taah + faks ( 0286 2175113 )
cvalilik@ttnet.net.tr


canakkale@icisleri.gov.tr


Çanakkale Valiliği
Sayın Makamına

Sayın Vali Abdülkadir Atalık


Doğa korumacı ve hukukun üstünlüğüne inanan ve savunan bir yurttaş sıfatıyla ilinizde meydana gelen son derece üzücü ve korkunç bir olay nedeniyle sayın makamınıza başvurmayı uygun buldum.


Bugün Cumhuriyet Gazetesinin 3.sayfasında yayınlanan bir habere göre;

‘’ Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant , Lapseki ’ deki evinin önünde yaklaşık 200 kişilik grup tarafından linç edilmek istendi. Çevre platformu, açtığı davalarla Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş’ye (İÇDAŞ ) ait santralın aldığı ÇED’in iptalini sağlamıştı. Nalbant’ın evinin önüne gelen yaklaşık 200 kişilik grup ‘’İÇDAŞ’a kalkan eller kırıldın’’ sloganları atarak Nalbant’ı dışarıya davet etti. Yarım saat kadar devam eden gerginlik sırasında grubun taşkınlık yapmasına rağmen polis, gösterici gruba müdahale etmedi. Grup daha sonra dağıldı. Evinden polis kordonunda çıkan Nalbant, Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek saldırganlardan şikayetçi oldu. ‘’

Anayasanın 56. Maddesine göre; ‘’Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.’’
Çevre koruma davaları açan yurttaş Hicri Nalbant’ın ; İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, BM Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi ve Anayasanın 36 ve 56. Maddeleri ile teminat altına alınan ‘’çevre hakkı’’ ve ‘’hak arama hürriyeti’’ ihlal edilmiştir.

Bu müessif olaya neden olan ve kışkırtan kişi ve kurumların tespiti ile adliye makamlarına intikalini ve ayrıca görevinde ihmalleri olan kamu personeli hakkında soruşturma açılmasını ve dilekçeme 3071 sayılı yasa uyarınca yasal süresi içinde cevap verilmesini saygılarımla dilerim.

Çanakkale Çevre Platformu
Yürütme Kurulu
Ziveriye Sok. No 14 Çanakkale
Tel: 0 286 212 05 60 - E posta: canakkalecep@gmail.com

Hiç yorum yok: