18 Ocak 2010 Pazartesi

BİR İMZA DA SİZ VERİN KAZDAĞLARI DÜNYA MİRASIDIR, AÇIK MÜZEDİR, TERMİK SANTRALLERE KURBAN EDİLEMEZ

BİR İMZA DA SİZ VERİN KAZDAĞLARI DÜNYA MİRASIDIR, AÇIK MÜZEDİR,
TERMİK SANTRALLERE KURBAN EDİLEMEZ
KAZDAĞLARI VE ÇEVRESİNDE TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ;

Çevre ve Orman Bakanlığı
Çevresel Etki Değerlendirme Ve Planlama Genel Müdürlüğüne –ANKARA SÖĞÜTÖZÜ CADDESİ 14/E 17.KAT SÖĞÜTÖZÜ/ANKARA Faks: (0312) 207 61 51 e posta: mailto:mfgok@cevreorman.gov.tr

İÇDAŞ ÇELİK ENERJİ TERSANE VE ULAŞIM SAN. A.Ş. tarafından uygulanacak olan ÇANAKKALE, BİGA İLÇESİ, KEMER VE BEKİRLİ KÖYLERİ, MARMARACIK VE DURMUŞ DEDE MEVKİİ’ sinde kurulmakta olan Termik Santral tesisi projesine (İÇDAŞ TERSANESİ VE YAN TESİSLERİ) izin verilmemesini istiyoruz.
Projenin uygulanması ile;
Kurulmakta olan termik santral ve aynı firmaya ait Biga İlçesi Değirmencik Köyündeki biri inşaat halinde olan diğer iki termik santral Kazdağlarının yaklaşık Kuş uçuşu 40 km kuzeyinde bulunmaktadır. Ayrıca Çan Termik Santrali de Kazdağlarına sadece yaklaşık kuş uçuşu 25 km uzaktadır. Yörede hakim poyraz rüzgarlarının da etkisiyle ortaya çıkacak baca gazları, ağır metaller ve kül deponi alanından çevreye yayılacak radyoaktivite sonucunda başta Kazdağları, Biga Ovası ve Lapseki olmak üzere tüm doğa kirlenecek, su kaynakları zehirlenecek, yörede yaşayan insanlar başta olmak üzere tüm canlılar için riskler oluşacaktır.
Yöre Birinci Derece Deprem bölgesi olması itibariyle, olası bir depremde büyük felaketler yaşanabilecektir.
Santralin soğutma suyu denizden alınacak, 22 C lere düşürüldükten sonra tekrar denize verilecek , yaz aylarında ısının 22 C ye düşürülmesi mümkün olmayacak , denize verilen sıcak su denizdeki doğal yaşamı bozacak , ayrıca da denizi kirletecek , böylece de yöredeki balıkçılığı bitirecektir.
Söz konusu santralin ÇED raporu Çanakkale İdare Mahkemesinin 2008/124 esas 2009/688 karar nolu kararı ile iptal edilmiştir.Yeniden acele ÇED düzenlenmesi doğru değildir.
Anayasa’nın yaşama hakkını düzenleyen 17.maddesi ile sağlıklı çevrede yaşama hakkını düzenleyen 56. maddesinde yer alan anayasal hak ve ödevlerimiz gereğince, “Çanakkale-Biga İlçesi-Kemer ve Bekirli Köyleri sahilinde kurulmakta olan İçdaş Termik Santraline, İçdaş Tersanesi ve Yan Tesisleri projesine ÇED olumlu belgesi verilmemesini önemle talep ediyoruz.Saygılarımızla.

Adı – Soyadı Adresi İmzası

1 yorum:

Unknown dedi ki...

evet kazdağlarına sahip çıkalım.kazdağlarının uzantıları olan dağ ve tepelerde ezine,ayvacık ve bayramiç ilçelerinde meşe ve çam ağaçları kıyıma uğratılmakta olup meşelerden mangal kömürü üretilmekte,küçücük meşe dalları,ağaçları hunharca kesilmektedir.ey millet ayağa kalk ve bu ağaç katillerine dur deyin.nerede insanlık nerede devlet yetkilileri ağaçlar katledilmesin,meşeler katrledilmesin